Паста със сос от сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Паста със сос от сирена
 
Необходими продукти:
600 г пене (или друг вид паста)
200 г синьо сирене
200 г сирене „Камамбер“
100 г сирене „Корсика“ (овче сирене)
100 г сирене „Чедър“
100 мл течна сметана
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастата се сварява в подсолена вода.
2
През това време се приготвя сосът. Сирената (без чедъра) се натрошават в тиган. Когато започнат леко да се разтопяват, се прибавя сметаната. Сосът се бърка около 3–4 минути и се овкусява с бял пипер.
3
Към него се добавя отцедената паста, отново се разбърква добре и се сервира.
4
Преди да се поднесе, се поръсва с настърганото сирене "Чедър", което завършва ястието цветово и вкусово.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: