Пъстървата на мелничарката

Приготвена по класическа френска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
6 с. л. краве масло
2 с. л. олио
2 с. л. каперси
2 с. л. сок от лимон
1/4 връзка магданоз
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстървата на мелничарката
Рибата се филетира, а кожата се отстранява.
2
Пъстървата на мелничарката 2
Филетата се подсушават и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и излишното се изтупва.
3
Пъстървата на мелничарката 3
Запържват се от двете страни, до златисто, в силно сгорещено олио.
4
Пъстървата на мелничарката 4
Маслото се слага на умерен огън и се готви, докато стане златистокафяво и с приятен орехов аромат. Прибавят се лимоновият сок, наситненият магданоз и накълцаните каперси.
5
Пъстървата на мелничарката 5
Разбърква се и се дърпа от котлона.
6
Пъстървата на мелничарката 6
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Направих я с лаврак и запазих кожата - облизахме си пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: