Пасти „Жербо“

Може да ги опитате в прочутото кафене „Жербо“ в Будапеща
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
200 г шоколадов кувертюр

за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Пасти „Жербо“
Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Добавя се млякото с маята, както и заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части.
2
Пасти „Жербо“ 2
Всяка част се разточва на кора с диаметър 26 см.
3
Пасти „Жербо“ 3
Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.
4
Пасти „Жербо“ 4
Форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см) се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр.
5
Пасти „Жербо“ 5
Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора.
6
Пасти „Жербо“ 6
Покрива се с кърпа и се оставя на топло за час.
7
Пасти „Жербо“ 7
Пече се 20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Пасти „Жербо“ 8
Изважда се и веднага се поръсва с шоколада. Когато започне да се топи, се размазва с шпатула.
9
Пасти „Жербо“ 9
Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това се прибира в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Здравейте, Биска Стайко! Ще се получи и с дулсе де лече, но може би ще трябва да намалите захарта, за да не стане твърде сладко. Поздрави от нас!
8.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2020
Ще се получи ли ако сложим дулсе де лече вместо сладко от кайсия?
7.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Пастите "Жербо" станаха много вкусни, точно както на снимката на рецептата, бих ги направила отново.
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Със сладко от ягоди и страхотна шоколадова глазура.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Приятен вкус и аромат на кайсии,аз промених малко отгоре украсата,като поръсих с малко кокосови стърготини,но това е въпрос на личен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: