Патладжанена раита

Дата: 19.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 стръка мента
400 г гъсто кисело мляко
1 ч. л. куркума
1 ч. л. мед
сол на вкус
олио за пържене
за олиото:
50 мл олио
1 ч. л. тъмен синап
1/2 ч. л. лют пипер на люспи
1/4 ч. л. асафетида
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанена раитаПатладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, посоляват се и се поръсват с куркума. Оставят се така за около 10 минути, след това се подсушават.
2
Патладжанена раита 2Пържат се около 15 минути на умерен огън на маслена баня. Трябва да станат меки и златисти, без да се разкашкват. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
3
Патладжанена раита 3Киселото мляко се разбърква с меда, наситнената мента и сол на вкус.
4
Патладжанена раита 4Добавят се патладжаните и отново се разбърква.
5
Патладжанена раита 5Семенцата синап, пиперът и асафетидата се пускат в загрятото на умерен огън олио за 2–3 секунди.
6
Патладжанена раита 6Горещото олио се излива върху разядката. Разбърква се съвсем леко и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта