Патладжанена раита

Бърза разядка с приятно пикантен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 стръка мента
400 г гъсто кисело мляко
1 ч. л. куркума
1 ч. л. мед
сол на вкус
олио за пържене

за олиото:
50 мл олио
1 ч. л. тъмен синап
1/2 ч. л. лют пипер на люспи
1/4 ч. л. асафетида


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена раита
Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, посоляват се и се поръсват с куркума. Оставят се така за около 10 минути, след това се подсушават.
2
Патладжанена раита 2
Пържат се около 15 минути на умерен огън на маслена баня. Трябва да станат меки и златисти, без да се разкашкват. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
3
Патладжанена раита 3
Киселото мляко се разбърква с меда, наситнената мента и сол на вкус.
4
Патладжанена раита 4
Добавят се патладжаните и отново се разбърква.
5
Патладжанена раита 5
Семенцата синап, пиперът и асафетидата се пускат в загрятото на умерен огън олио за 2–3 секунди.
6
Патладжанена раита 6
Горещото олио се излива върху разядката. Разбърква се съвсем леко и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Много вкусна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: