Патладжани по китайски ( ю сиян це цзъ)

Идеално за прпедястие или основно
Източник: Mariyana Petrova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 13.07.2018
Патладжани по китайски ( ю сиян це цзъ)
 
Необходими продукти:
3 средно големи патладжана
2-3 скилидки чесън
1-2 люти чушки (по желание)
1 малка глава лук
1/2 ч. ч. олио
1 к. ч. вода
1 с. л. соев сос
1 с. л. вино
1 ч. л. смлян джинджифил
1 непълна ч. л. захар
1 непълна ч. л. оцет
1 ч. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се измиват, обелват се и се нарязват на ленти с дебелина около 1 см и дължина 3 см. Слагат се в гевгир, поръсват се със сол и се оставят да се отцеди от горчивия сок. След това се измиват и се подсушават.
2
Олиото се загрява в дълбок тиган. Патладжаните се запържват при непрекъснато разбъркване до омекване и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Олиото отново се загрява и в него леко се запържват нарязаните на ивички лук, чесъна нарязан наситно, чушките и джинджифила. След това се заливат с предварително смесените вино, оцет, соев сос и вода. Връщат се патладжаните, ястието се поръсва със захарта и се разбърква. Посолява се на вкус, разбърква се и се оставя за няколко минутки да поври, за да може патладжаните да поемат аромата на подправките.
4
Нишестето се размива в малко студена вода и се излива при готовото ястие. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: