Пай с бутертесто и кайма

Вкусна традиционна плънка, покрита от хрупкава кора - в това се крие чарът на този пай
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бутертесто
1 глава лук
400 г кайма смес (60% телешко, 40% свинско)
2 скилидки чесън
200 г кашкавал
2 ч. л. шарена сол
2 с. л. олио
1 яйце
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пай с бутертесто и кайма
В тиган се загрява олиото и в него се запържва наситненият лук. Добавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи и остане на мазнина.
2
Пай с бутертесто и кайма 2
Дръпва се от котлона и се охлажда. Добавя се настърганият кашкавал и шарена сол.
3
Пай с бутертесто и кайма 3
Единият лист тесто се разточва върху набрашнен плот. Изрязва се в кръгла форма като пай. Отгоре се подрежда плънката, като се оставя 2 см непокрит ръб, който се намазва с разбито яйце.
4
Пай с бутертесто и кайма 4
Разточва се и другият лист. Похлупва се върху плънката и се притиска с пръст, да се залепи. Излишното тесто се изрязва.
5
Пай с бутертесто и кайма 5
Намазва се с яйце, поръсва се със сусам и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
вместо лук сложих праз...прелест....
5.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
:)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Получи се вкусно, но определено с повече лук и по малко кайма ми по харесва, така нареченият Лучник :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Аз добавих и 1 лъжичка домашна лютеничка за цвят :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: