Пай с пилешко и праз

Кой се отказва от топла, вкусна, домашна храна?!
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешка пържола от бут без кожа
200 г шунка
2 стръка праз
60 г краве масло
2 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. брашно
1 3/4 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. дижонска горчица
1/4 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
1 лист бутертесто
1 жълтък за намазване



Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко и праз

Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в тиган с маслото и зехтина. Изважда се и се нарязва.

 


2
Пай с пилешко и праз 2

Празът се наситнява. Запържва се в същия съд, докато се карамелизира.

 

 


3
Пай с пилешко и праз 3

Добавя се брашното, запържва се леко и се налива млякото. Когато леко се сгъсти, си прибавя горчицата. Котлонът се изключва, връща се месото и се слага  шунката, нарязана на кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче и наситнения магданоз.

 


4
Пай с пилешко и праз 4

Сместа се изсипва в бяла керамична тавичка, оставя се да се охлади.

 


5
Пай с пилешко и праз 5

Бутертестото се разточва и се поставя върху сместа. Излишното се изрязва. Правят се отвори, за да излиза парата при печене.

 


6
Пай с пилешко и праз 6

Паят се намазва с разбития с малко вода жълтък. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2019
Много вкусна идея!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Един от любимите ми пайове.
7.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Добавих малко гъби и го сготвих с бекон вместо с шунка - стана много вкусен, ще се готви отново:))
6.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Аз направих тази рецепта малко по-различно. Използвах маслено тесто за основа, в плънката пропуснах шунката и отгоре поръсих с кашкавал.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2014
Хубава комбинация на пилешко с праз лук.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: