Пай с пилешко и праз

Кой се отказва от топла, вкусна, домашна храна?!
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешка пържола от бут без кожа
200 г шунка
2 стръка праз
60 г краве масло
2 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. брашно
1 3/4 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. дижонска горчица
1/4 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
1 лист бутертесто
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко и праз

Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в тиган с маслото и зехтина. Изважда се и се нарязва.

 


2
Пай с пилешко и праз 2

Празът се наситнява. Запържва се в същия съд, докато се карамелизира.

 

 


3
Пай с пилешко и праз 3

Добавя се брашното, запържва се леко и се налива млякото. Когато леко се сгъсти, си прибавя горчицата. Котлонът се изключва, връща се месото и се слага  шунката, нарязана на кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче и наситнения магданоз.

 


4
Пай с пилешко и праз 4

Сместа се изсипва в бяла керамична тавичка, оставя се да се охлади.

 


5
Пай с пилешко и праз 5

Бутертестото се разточва и се поставя върху сместа. Излишното се изрязва. Правят се отвори, за да излиза парата при печене.

 


6
Пай с пилешко и праз 6

Паят се намазва с разбития с малко вода жълтък. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2024
Чудесна кремообразна текстура!
9.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2019
Много вкусна идея!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Един от любимите ми пайове.
7.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Добавих малко гъби и го сготвих с бекон вместо с шунка - стана много вкусен, ще се готви отново:))
6.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Аз направих тази рецепта малко по-различно. Използвах маслено тесто за основа, в плънката пропуснах шунката и отгоре поръсих с кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: