Свински крака в гювече

Дата: 10.12.2012
Източник: vaskab
ТИТЛА: Чирак
Свински крака в гювече
 
Необходими продукти:
4 броя свински крачета
100 г сирене
100 г лютеница
2 броя яйца
10 зърна черен пипер
3-4 броя дафинов лист
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1

Крачетата се измиват обилно в студена вода, или по-добре да се изкиснат за няколко часа. Поставят се в тенджера и се заливат с вода - да ги покрие 5-6 см. Добавя се сол, черен пипер и дафиновия лист. В тенджера под налягане се варят 2 часа и 30 минути, в нормална тенджера - 3 часа и 30 минути и се долива топла вода ако е необходимо.


2

След сваряване се обезкостяват (по-лесно е докато са горещи), месото се накъсва на парченца и се слага в голяма купа.


3

Натрошава се сиренето и се добавя при месото. Там се добавя и лютеницата и се разбърква. Разделя се на две части и се пълнят две гювечета.


4

Във всяко гювече се добавя по 3 с. л. бульон (от варенето). Пекат се в фурна при температура 200 градуса, 15 минути. Счупва се по едно яйце във всяко гювече и се допича още 2-3 минути. Поднасят се топли.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта