Пай с риба и скариди

Перфектен вкус, видът е точно като за празнична трапеза, а и на всичкото отгоре се приготвя лесно
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба треска
250 г замразени скариди размер 90/120
1 пушена скумрия
200 г заквасена сметана
3 скилидки чесън
2 с. л. каперси
2 глави лук
1 корен хрян (1 с. л. хрян от буркан)
1 връзка копър
40 г краве масло
морска сол и пипер меланж на вкус

за пюрето:
1 кг картофи
2 моркова
60 г краве масло
морска сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пай с риба и скариди
Картофите и морковите се обелват и се сваряват. Докато са още топли, се пюрират, смесват се с маслото, сол и пипер.
2
Пай с риба и скариди 2
Лукът се нарязва на ивички, а чесънът на тънки филии. В съд се загрява маслото. Слагат се лукът и чесънът, наливат се 100 мл вода и се оставя на слаб огън, докато зеленчуците омекнат и водата се изпари.
3
Пай с риба и скариди 3
След това се добавят настърганият хрян и каперсите и се разбърква. Налива се разбитата във 50 мл вода сметана и се сипват още 50 мл вода.
4
Пай с риба и скариди 4
Слага се нарязаната на големи парчета риба треска, добавят се почистената от кожата пушена скумрия и скаридите. Накрая се подправя със сол и пипер.
5
Пай с риба и скариди 5
Сместа се изсипва в керамична тавичка и се поръсва с наситнения копър.
6
Пай с риба и скариди 6
Рибната смес се покрива с картофеното пюре и се правят декоративни шарки.
7
Пай с риба и скариди 7
Ястието се пече в загрята 180 градуса фурна с вентилатор за около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Опитахме тази рецепта на Никулден. Много ни допадна и мисля за нея да посрещам приятели, които не употребяват месо. Бързо, лесно, вкусно и изискано ястие :))
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
тест
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Изглежда много добре, утре ще се пробва
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
С подобна рецепта за рибен пай ме изкушихте много, много отдавна - може да е било и едно от първите предавания, които съм гледала, ако не и най-първото. Оттогава си ви следя! И със сигурност ще опитам и този вариант на това вкусно блюдо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: