Печен боб със суджук

Любимо нашенско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г бял боб
350 г суджук
200 мл барбекю сос
50 мл олио
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 зелена чушка
4 стръка мащерка
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. горчица (мека)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печен боб със суджук
Бобът се накисва във вода за една нощ.
2
Печен боб със суджук 2
Отцежа се и се измива.
3
Печен боб със суджук 3
Слага се в тенджера, залива се с вода и се оставя да кипне, а след това водата се изхвърля.
4
Печен боб със суджук 4
Залива се с чиста вода и се вари до готовност, заедно с нарязаната наедро глава лук и целите клонки мащерка.
5
Печен боб със суджук 5
Чушката се нарязва на кубчета, а чесънът и останалата глава лук се наситняват. Запържват се в сгорещеното олио, докато омекнат.
6
Печен боб със суджук 6
Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се и се сипват барбекю сосът, горчицата, захарта, сол и черен пипер.
7
Печен боб със суджук 7
Прибавя се бобът и се готви на котлона още 5 минути.
8
Печен боб със суджук 8
Ястието се прехвърля в гърне.
9
Печен боб със суджук 9
Отгоре се подрежда нарязаният суджук.
10
Печен боб със суджук 10
Пече се около 1 час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
11
Печен боб със суджук 11
След това градусите се увеличават на 220, капакът се отстранява и ястието се запича за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2021
много вкусно стана !!!
6.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2018
Уникално вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
В моя случай сложих наденица :) Стана вкусничко :)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2016
Много вкусно! Моят суджук не е домашен и вместо зелена сложих червена чушка, но пак се получи!
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Много вкусничко стана...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: