Печен лаврак в пергамент и морска сол

Гост: Димитър Павлов, водещ на TV шоуто "10-те най"
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2009
Печен лаврак в пергамент и морска сол
 
Необходими продукти:
1 лаврак
2 с. л. ябълков оцет
7-8 с. л. зехтин
2-3 стръка пресен лук
1 връзка репички
1 зелена салата
1 краставица
1 пакет морска сол
5-6 стръка копър
1 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Печен лаврак в пергамент и морска сол
Лавракът се полива със зехтин и се поставя върху намазан със зехтин лист хартия за печене.
2
Печен лаврак в пергамент и морска сол 2
Поръсва се със сол и се пълни с нарязан наедро копър.
3
Печен лаврак в пергамент и морска сол 3
Завива се в хартията и се поставя в пълна до средата с морска сол дълбока тава.
4
Печен лаврак в пергамент и морска сол 4
Покрива се с морска сол и се изпича във фурна за 15 минути.
5
Печен лаврак в пергамент и морска сол 5
Зелената салата се нарязва на ленти и се слага в купа.
6
Печен лаврак в пергамент и морска сол 6
Краставицата се обелва и се нарязва на колелца.
7
Печен лаврак в пергамент и морска сол 7
Зелената салата се смесва с краставицата и нарязаните репички и лук, след което се овкусява със зехтин, два вида оцет и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2021
Стана вкусно. Лесен и чист начин за приготвяне на лаврак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: