Рибни рулца с доматен сос и маслини

Гръцка кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2009
Рибни рулца с доматен сос и маслини
 
Необходими продукти:
4 филета от налим
перата на 1 стрък пресен лук
черен пипер и сол на вкус
1-2 с. л. зехтин
15-20 обезкостени черни маслини
1 скилидка чесън
бялата част на 2 стръка пресен лук
1 - 1 1/2 ч. ч. вода
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Рибни рулца с доматен сос и маслини
Перата на 1 стрък зелен лук се бланшират за кратко във вряща вода, след което се охлаждат в купа с лед.
2
Рибни рулца с доматен сос и маслини 2
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се поливат с малко зехтин.
3
Рибни рулца с доматен сос и маслини 3
Навиват се на рула, като се започва от опашката, забождат се с клечки за зъби и се връзват с бланшираните пера лук. Слагат се в намаслена тава и се запичат във фурна за 20 минути на 180 градуса.
4
Рибни рулца с доматен сос и маслини 4
Скилидката чесън и бялата част на лука се нарязват наситно, заливат се с вода, добавят се доматено пюре и риган, посолява се и се вари до сгъстяване, като се прибавят и нарязаните на колелца маслини. Рибните филета се сервират гарнирани със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: