Печена тиква с лук и резене

Неочаквано лека и засищаща комбинация
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.10.2022
Печена тиква с лук и резене
Печена тиква с лук и резене
Печена тиква с лук и резене
Печена тиква с лук и резене
 
Необходими продукти:
800 г тиква „Хокайдо“ или „Цигулка“
1 глава резене (фенел)
2 глави червен лук
5 с.л. зехтин
7–8 стръка мащерка
150 мл бяло вино
сол и червен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Резенето се почиства от горната част, изрязват се и стръковете. Лукът и почистеното резене се нарязват на парчета по дължина, като се стремим да оставим края на корена непокътнат.
2
Тиквата се обелва и изчиства. Реже се по дължина на парчета, широки 1-2 см. Така подготвените продукти се слагат в дълбока тава и се разбъркват с мащерката, сол и обилно количество червен пипер. Заливат се със зехтина и бялото вино.
3
Фурната се загрява предварително до 180°С. Ястието се пече около 45 минути до 1 час, докато зеленчуците омекнат и покафенеят, като се обръщат веднъж.
4
Зеленчуците се прехвърлят в плитък съд и се сервират поръсени с прясна мащерка. Вкусни са както топли, така и студени.

Съвет:
Зеленчуците се прехвърлят в плитък съд и се сервират поръсени с прясна мащерка. Вкусни са както топли, така и студени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: