Печени бургери от киноа и риба тон

Леко предястие с риба и тиквички, поднесено с млечен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2013
Печени бургери от киноа и риба тон
 
Необходими продукти:
2 консерви риба тон в зехтин
1 ч. ч. киноа
2 тиквички
4 яйца
1 връзка копър
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г кисело мляко
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печени бургери от киноа и риба тон

Киноата се измива и сварява в съотношение 1:2 във вода за около 10 минути. Рибата тон се отцежда. Тиквичката се настъргват. Копърът се наситнява.

 


2
Печени бургери от киноа и риба тон 2

В купа се смесват киноата, отцедената риба тон и яйцата. Овкусява се сол, черен и пушен пипер. Слагат се копърът и тиквичките, като тиквичките се изстискват с ръце от водата.

 


3
Печени бургери от киноа и риба тон 3

В тава с незалепващо покритие се оформят малки бургери, с помощта на ринг.

 


4
Печени бургери от киноа и риба тон 4

Пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


5
Печени бургери от киноа и риба тон 5

Чесънът се прави на паста и се разбърква с киселото мляко и естрагона. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Печени бургери от киноа и риба тон 6

Бургерите се поднасят със соса.


 




Съвет: От тези продукти излизат 20 бургера, предвидени са по 3-4 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Страхотни са! Комбинират се идеално със соса, който е с много приятен аромат на естрагон!
6.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Харесаха ни много :)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
Страхотни станаха! Много подходящи са и за ордьовър :)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2014
За съжаление не ми допаднаха, малко ми бяха безвкусни.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Много добре ми се получиха. Излязоха 19 бургери с моята формичка. Аз сложих пикантна риба тон, получи се малко по-лютиво, но вкусно! Задължително ще повторя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: