Панирано авокадо на фурна

Хрупкава, ароматна обвивка и мека вътрешност. Чудесно мезе към вечерната напитка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2013
Панирано авокадо на фурна
 
Необходими продукти:
4 бр. добре узряло авокадо
сокът от 1 лимон
6 филии пълнозърнест хляб
3 яйца (размер L)
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. сухо чили
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Панирано авокадо на фурна

Авокадото се обелва и се разрязва надве по дължина, отстранява се костилката и всяка половина се разрязва на четири по дължина.

 


2
Панирано авокадо на фурна 2

Полива се с лимоновия сок, за да не почернее.

 


3
Панирано авокадо на фурна 3

В купа се смесват брашното, чилито, сухия босилек и чесънът на прах. Парчетата авокадо се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в сместа. След това се потапя в разбитите яйца, а накрая в наронените хлебните трохи от филиите.

 


4
Панирано авокадо на фурна 4

Прехвърлят се върху скара, която е поставена в тава за печене, поливат се леко със зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Иначе на вид се получи чудесно ;)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Авокадото променя вкуса си след топлинна обработка. Приготвих го по този начин, но се оказа, че горчи и не успяхме да хапнем. Вече не бих експериментирала и ще го използвам само в сурово състояние :)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Вкусни, с хрупкава обвивка!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2014
Не си хабете авокадото. Изобщо не ми хареса как стана, а и е прекалено тежко за мезе за бира.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: