Чили кон карне с къри

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2013
Чили кон карне с къри
 
Необходими продукти:
600 г кърначета
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 голям морков
1 люта чушка зелена
2 консерви червен боб (по 400 г всяка)
1 косерва домати на кубчета (400 г)
1 лимон
150 мл животинска сметана
2 с. л. олио
1/2 с. л. сос „Шрирача“
1 връзка магданоз
1 ч. л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне с къри

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Морковът се настъргва на едро ренде. Лютата чушка се почиства от семките и се нарязва наситно. От кърначетата се изважда  месото.

 


2
Чили кон карне с къри  2

В тенджера се загрява олиото и в него се запържват лукът и чесънът. Прибавят се наситнената чушка и морковите.

 


3
Чили кон карне с къри  3

Слага се каймата от кърначетата, пържи се докато стане на трохи. Овкусява се с кърито и сосът „Шрирача“.

 


4
Чили кон карне с къри  4

Прибавят се доматите и бобът, заедно с течността от консервата. Оставя се на тих огън за около 20 минути.

 


5
Чили кон карне с къри  5

Съдът се сваля от огъня и се поръсва наситненият магданоз (заделя се малко за украса).

 


6
Чили кон карне с къри  6

Към животинската сметана се прибавя лимоновата кора и сокът от половината лимон, разбърква се или се разбива с пасатор, докато се сгъсти. Ястието се поднася със сметаната и малко наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусно, често го приготвям!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: