Печено брюкселско зеле

Дата: 18.10.2019
Източник: Бон Апети
Печено брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
800 г замразено брюкселско зеле
3 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено брюкселско зеле
Брюкселското зеле се почиства от външните листа, измива се и се разрязва надве.

 


2
Печено брюкселско зеле  2
Подправя се със сол и черен пипер, поръсва се с настърганата лимонова кора, наливат се балсамов оцет, зехтинът и разтопеното масло.

 

 


3
Печено брюкселско зеле  3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Вместо оцет - ползвах лимонов сок и с него поръсих след изпичането. Лимонова кора сложих 1 саше на доктора. Масло не разтопявах - разхвърлях отгоре дребни парченца преди печенето. Тази рецепта е успешна и първата й публикация тук беше на 11.02.2013
9.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2019
Единодушно - печените зелки са далеч след задушените на пара в нашето меню!
8.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Става и с пресни зелчици :)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Бързо и вкусно.Аз използвах тъмен оцет.При поднасяне но изцедх лимон.
6.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Крем, ние използвахме светъл балсамов оцет.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Мариела Видинова се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Пилешки гърди в бекон
Величка Неделчева се регистрира в сайта.
Cvetomira Yanakieva коментира рецептата Пиле „Дижонез“
Анна коментира рецептата Крем супа от гъби
Анна коментира рецептата Кейк „Зебра”
Nesi Musret се регистрира в сайта.
brooklyn05 се регистрира в сайта.
Георги се регистрира в сайта.
Иванова се регистрира в сайта.
Teodora Markova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта