Печено брюкселско зеле

Дата: 18.10.2019
Източник: Бон Апети
Печено брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
800 г замразено брюкселско зеле
3 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено брюкселско зеле
Брюкселското зеле се почиства от външните листа, измива се и се разрязва надве.

 


2
Печено брюкселско зеле  2
Подправя се със сол и черен пипер, поръсва се с настърганата лимонова кора, наливат се балсамов оцет, зехтинът и разтопеното масло.

 

 


3
Печено брюкселско зеле  3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2021
Здравейте, Лилия! Брюкселското зеле, което сме ползвали, е замразено. Изчакахме го да се отпусне, почистихме външните листа и т.н. Рецептата става и с прясно брюкселско зеле, разбира се. Поздрави от нас!
11.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2021
В необходимите продукти казвате, че трябва замразено зеле, а описвате как се приготвя пресно брюкслеско зеле.
10.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Вместо оцет - ползвах лимонов сок и с него поръсих след изпичането. Лимонова кора сложих 1 саше на доктора. Масло не разтопявах - разхвърлях отгоре дребни парченца преди печенето. Тази рецепта е успешна и първата й публикация тук беше на 11.02.2013
9.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2019
Единодушно - печените зелки са далеч след задушените на пара в нашето меню!
8.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Става и с пресни зелчици :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кирилова се регистрира в сайта.
Anny Filipova се регистрира в сайта.
Oli Diyanova се регистрира в сайта.
BLY коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
krastana коментира рецептата Зимен плодов пай
Симона коментира рецептата Френски ябълков сладкиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта