Картофени кожи с бекон и сирене

Едно от любимите мезета на Стоян, което всеки истински чревоугодник ще оцени високо
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2013
Картофени кожи с бекон и сирене
 
Необходими продукти:
8 средно големи картофа
300 г бекон (тънко нарязан)
300 г сирене „Чедър”
100 г заквасена сметана
1 връзка пресен лук
сол на вкус
олио за пържене (около 500 мл)



Начин на приготвяне:
1
Картофени кожи с бекон и сирене

Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода, без да се белят. След това се охлаждат в студена вода. Всеки картоф се разрязва на 4 полумесеца и сърцевината му се отделя, като се оставя само кората на картофа и малко от месестата част. Слагат се във фризера за 1 час.

 


2
Картофени кожи с бекон и сирене 2

Беконът се слага в тава, върху хартия за печене и се изпича в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути, докато стане хрупкав.

 

 


3
Картофени кожи с бекон и сирене 3

Слага се върху кухненска хартия да се отцеди от мазнината, след което се нарязва.

 


4
Картофени кожи с бекон и сирене 4

Олиото се загрява и картофените кори се пържат до златисто. След това се слагат върху хартия или скара, за да се отцеди мазнината.

 


5
Картофени кожи с бекон и сирене 5

Лукът се нарязва наситно. Сиренето се настъргва. Изпържените картофи се слагат в тавичка, отгоре се поръсват с натрошения бекон, зеленият лук и настърганото сирене. Запича се за 5–6 минути на силно загрята фурна, на грил програма.

 


6
Картофени кожи с бекон и сирене 6

Сервират се със заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: