Цикория с козе сирене и кедрови ядки

Нещо различно, като вкус и вид
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 цикории
50 г рукола
20 г кедрови ядки
160 г меко козе сирене
50 мл бренди
50 мл зехтин
1 с. л. басламов оцет
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Цикория с козе сирене и кедрови ядки

Цикорията се разрязва на четири по дължина, поставя се в тава, залива се със зехтина и се овкусява с черен пипер. Налива се брендито. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 


2
Цикория с козе сирене и кедрови ядки 2

Руколата се залива със студена вода, отцежда се и се подсушава в центрофуга.
 

3
Цикория с козе сирене и кедрови ядки 3

Върху запечената цикория се разпределят кедровите ядки и накъсаното сирене. Пече се на същата температура още 8 минути.

 


4
Цикория с козе сирене и кедрови ядки 4

Руколата се овкусява с балсамовия оцет и се сервира с цикорията.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Бон Апети - Благодаря за пояснението!:) Весел прпазник на всички! Здраве и усмивки на жените от екипа!:)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Това, което имате предвид се нарича Цикория или синя жлъчка. Има обаче и вариация, която се ползва като салата. И двете образуват грудка, при първия вид от нея израстват листа и сини цветчета, а при втория вид - израстват листа, които приличат на издължена, бяла на цвят зелка. Те се използват като зеленчук за салати. Има и червена италианска цикория, позната и под името радичио.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Каква е тази цикория...??? Цикория е тревисто растение - билка със сини цветчета - (не мога да напиша латинското му наименование - поради ограниченията за писане!) и е от сем. Сложноцветни. Показаното на снимката въобще не е цикория, а нещо друго. Уточнете!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: