Печено авокадо с яйца и сирене гауда

Една интересна идея за безмесно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2013
Печено авокадо с яйца и сирене гауда
 
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
4 яйца (размер М)
100 г сирене „Гауда“
2 стръка пресен лук
сол, черен пипер, чесън на прах и червен пипер на


Начин на приготвяне:
1
Печено авокадо с яйца и сирене гауда

Авокадото се разполовява и се отстранява костилката. Слагасе в тавичка. Лукът се нарязва наситно.

 


2
Печено авокадо с яйца и сирене гауда 2

Всяка половинка авокадо се овкусява се със сол, черен, червен пипер и чесън на прах. Отгоре се разпределя лукът, чуква се по едно яйце и се поръсва с настърганото сирене.

 


3
Печено авокадо с яйца и сирене гауда 3

Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2015
Става бързо,здравословно и с малко продукти.
5.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Наистина интересен и вкусен начин да сготвиш авокадо! Бързо, лесно и ммммм вкусно! Поредната ваша страхотна рецепта! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Аз съм чувала, че авокадото губи полезните си мазнини като премине термична обработка, но това си е нормално както повечето полезни храни.. медът и той например. Така или иначе, просто разкошно ❤️
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Нямаме колега с име \"Бастуни\" при нас, но все пак ще уточним - авокадото горчи,само ако се препече!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: