Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон

Дата: 20.03.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
360 г брашно
320 мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
150 г коприва
1 глава червен лук
100 г сирене „Чедър“
175 г крем сирене
80 г бекон
20 г краве масло
1/4 ч. л. чили на прах
сол на вкус
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон
Червеният лук се наситнява и се запържва до златисто в маслото.

 


2
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 2
Копривата се измива, почиства се и се нарязва наситно.

 


3
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 3
В купа се смесват брашното, бакпулверът, чилито, настърганото сирене „Чедър“ и сол. В друга купа се смесват двете яйца и прясното мляко и се разбиват с тел. Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с лъжица, като трябва да се получи лепкаво тесто. Белтъкът от третото яйце се разбива на сняг. Жълтъкът се сипва в купата при тестото и отново се разбърква.

 


4
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 4
Към тестото се добавят копривата и карамеленият лук, разбърква се добре.

 


5
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 5
От бекона се отстранява кожата, той се нарязва наситно и се сипва в купата с разбития белтък. Прибавя се крем сиренето и се разбърква  добре.

 


6
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 6
Форма за мъфини с 12 дупки се намазва с олио. Тестото се разпределя в нея до половината, по средата се слага лъжица от плънката с бекона и отгоре се покрива с останалото тесто. Мъфините се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2020
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
На всички много им харесаха - интересна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
страхотни
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Станаха много вкусни, но пропуснах копривата че не сме и почитатели вкъщи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта