Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон

Оригинално предястие за пролетта, когато копривата е млада и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
360 г брашно
320 мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
150 г коприва
1 глава червен лук
100 г сирене „Чедър“
175 г крем сирене
80 г бекон
20 г краве масло
1/4 ч. л. чили на прах
сол на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон

Червеният лук се наситнява и се запържва до златисто в маслото.

 


2
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 2

Копривата се измива, почиства се и се нарязва наситно.

 


3
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 3

В купа се смесват брашното, бакпулверът, чилито, настърганото сирене „Чедър“ и сол. В друга купа се смесват двете яйца и прясното мляко и се разбиват с тел. Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с лъжица, като трябва да се получи лепкаво тесто. Белтъкът от третото яйце се разбива на сняг. Жълтъкът се сипва в купата при тестото и отново се разбърква.

 


4
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 4

Към тестото се добавят копривата и карамеленият лук, разбърква се добре.

 


5
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 5

От бекона се отстранява кожата, той се нарязва наситно и се сипва в купата с разбития белтък. Прибавя се крем сиренето и се разбърква  добре.

 


6
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 6

Форма за мъфини с 12 дупки се намазва с олио. Тестото се разпределя в нея до половината, по средата се слага лъжица от плънката с бекона и отгоре се покрива с останалото тесто. Мъфините се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2021
Вкусни и засищат, препоръчвам
4.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2020
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
На всички много им харесаха - интересна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
страхотни
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Станаха много вкусни, но пропуснах копривата че не сме и почитатели вкъщи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: