Пълнени тиквички с моцарела

Тази рецепта е микс между пълнени и панирани тиквички. Освен това не пържим, а печем. Получава се чудесно предястие за чаша студено бяло вино или бира
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 тиквички
125 г сирене „Моцарела“
1 яйце
50 г галета „Панко“
50 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер
зехтин
брашно

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с моцарела

Тиквичките се измиват и се нарязват на шайби с дебелина около 2 см. С малка лъжичка се издълбават отвори, без да се пробива тиквичката. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


2
Пълнени тиквички с моцарела 2

Моцарелата се накъсва и се слага в отворите.

 


3
Пълнени тиквички с моцарела 3

Тиквичките се овалват в брашно, потапят се в разбитото яйце и накрая в галетата, смесена с настъргания наситно ренде пармезан.

 


4
Пълнени тиквички с моцарела 4

Поставят се в тава, намазана със зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Дъщеря ми доста ги хареса.
31.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2017
Вече са ми любими :)
30.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Приготвихме ги за гости :)
29.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Много апетитни! Добавих и малко спанак в плънката, божествени се получиха!
28.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2016
Интересна рецепта и най-вече по-здравословна :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: