Палачинки с карамелизиран лук и ементал

Тук тестото засища стомаха, а плънката е за душата
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
200 г брашно
2 яйца
400 мл прясно мляко
1 с. л. олио
1 щипка сол
олио

за пълнежа:
1 кг червен лук
150 г пражка шунка
60 г краве масло
200 г заквасена сметана
200 г сирене „Ементал“
80 г сирене „Пармезан“
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. сух естрагон
сол



Начин на приготвяне:
1
Палачинки с карамелизиран лук и ементал

Млякото, брашното, яйцата, олиото и солта се смесват в купа и се пасират.

 


2
Палачинки с карамелизиран лук и ементал 2

От полученото рядко тесто се взима с черпак и се оформя на тънък слой върху тиган с незалепващо покритие, намазан с олио.

 


3
Палачинки с карамелизиран лук и ементал 3

Лукът за плънката се нарязва на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън. Посолява се, оставя се докато омекне леко и започне да се карамелизира.

 


4
Палачинки с карамелизиран лук и ементал 4

Когато е почти готов към него се прибавят шунката, нарязана на ивички и   естрагонът. Разбърква се и се слагат половината от сметаната, настърганото сирене ементал, 100 мл вода и горчицата. Сместа се оставя на котлона, докато се сгъсти леко.

 


5
Палачинки с карамелизиран лук и ементал 5

Плънката се разпределя върху палачинките. Сгъват се на четири.

 


6
Палачинки с карамелизиран лук и ементал 6

Поставят се в тава, отгоре се намазват с останалата заквасена сметана и се поръсват с настъргания пармезан. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Сготвих ги вече стотина пъти страхотни са
2.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Страшно вкусно!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Деликатни палачинки. Може и без вода и по-малко сметана, при мен с точните пропорции плънката стана водна. Следващ път ще пробвам без вода и по-малко сметана, а ементала директно ще прибавя към палачинката без да го добавям към соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: