Панирани тиквички

Традиционните за нас пържени тиквички с кисело мляко, можете да замените с италиански вариант на рецептата, не по-малко апетитен
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 малки тиквички
2 яйца
60 г царевично нишесте
90 г галета „Панко“
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер
зехтин

за соса:
200 г сирене „Маскарпоне“
1 скилидка чесън
сокът от 1 лимон
1 с. л. медена горчица
1/4 връзка магданоз
1 щипка пушен лют пипер

Бон Апети препоръчва:
Нежният вкус и кремообразната консистенция на маскарпоне Galbani го правят идеалната съставка, която да трансформира всяка рецепта в деликатес. Може да се използва във всяка рецепта, в която се добавя кремообразно сирене или като алтернатива в десертите със сметана.
 

Начин на приготвяне:
1
Панирани тиквички

Тиквичките се измиват и се нарязват на гредички.

 


2
Панирани тиквички 2

Галетата се смесва със сол, черен пипер и ригана.

 


3
Панирани тиквички 3

Тиквичките се овалват в нишестето, след това се потапят в разбитите яйца и след това се покриват с овкусената галета.

 


4
Панирани тиквички 4

Подреждат се в тава с пергаментова хартия, намазана със зехтин. Пекат се за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

 


5
Панирани тиквички 5

Магданозът се наситнява, чесънът се прави на паста с малко сол и се смесват със сока от лимона, маскарпонето, горчицата и пипера. Разбърква се, сипват се 2 с. л. вода и отново се разбърква.

 


6
Панирани тиквички 6

Тиквичките се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2020
Великолепни
26.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2020
Много вкусно!
25.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2019
Вкусно
24.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2016
Край на мазните пържени тиквички и подскачането около тигана с часове :) Благодаря за рецептата!
23.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Много добри станаха, наистина!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: