Спаначени мъфини

Запичаме ги с българско козе сирене, за повече богатство на вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г брашно
150 г спанак (почистен)
200 г кисело мляко
2 яйца (размер L)
50 г царевичен грис
60 г краве масло
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бял синап
100 г българско козе сирене



Начин на приготвяне:
1
Спаначени мъфини

Спанакът се измива много добре, попарва се с вряла вода за 30 секунди. След това се залива със студена вода и се отцежда добре. Маслото се разтопява в касерола.

 


2
Спаначени мъфини 2

Спанакът, маслото и киселото млякото се пасират, към тях се прибавят яйцата и се пасира за още 5–10 секунди.

 


3
Спаначени мъфини 3

В купа се смесват царевичният грис, брашното, содата, бакпулвера, смления бял синап и солта. Течните съставки се сипват към сухите и се разбърква.

 


4
Спаначени мъфини 4

От пергаментова хартия се изрязват квадрати, които се поставят във форма за мъфини. В тях се разпределя спаначената смес.

 


5
Спаначени мъфини 5

Върху всеки мъфин в центъра се поставя малко парче козе сирене.

 


6
Спаначени мъфини 6

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути след това се охлаждат.

 


 




Съвет: От тези продукти излизат 12 мъфина, предвидени са по два в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
При мен се получават доста добре. Правя ги вече няколко пъти и се харесват вкъщи. Моята промяна е, че вместо козе сирене слагам кашкавал.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2013
Еми, не се получиха много добре, може би защото използвах замразен спанак, но станах супер лепкави и честно казано, не бих ги сготвила отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: