Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут

Дата: 27.02.2017
Източник: Teodorina Tsankova
ТИТЛА: Помощник готвач
Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрутПечени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрутПечени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрутПечени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут
 
Необходими продукти:
2 филета от риба пангасиус
олио за намазване на тавата
за дресинга:
1 лимон
1/2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
бялата част от 3 стръка пресен лук
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка магданоз
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
за соса за печене:
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
бялата част от 4 стръка пресен лук
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха мащерка (или прясна)
1/2 ч. л. лют червен пипер
за гарнитурата:
2 тиквички
2 жълти чушки (или червени)
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Лимонът се смила в кухненски блендер, заедно с кората. Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се смила.
2
Филетата се нарязват на парчета и се подреждат в леко намазнена тава. Заливат се с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се с наситнения лук и се овкусяват с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер. Запичат за 10-12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
3
Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3-4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът от лайма и се разбърква.


4
Всяка порция се сервира, залята с дресинг и гарнирана със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут.




Съвет:
При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта