Печени патладжани с кайма и моцарела

Апетитно основно, с аромат на риган и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 патладжана
500 г телешка кайма
250 г сирене „Моцарела“
50 г сирене „Пармезан“
400 мл домати консерва на кубчета
50 мл зехтин (+ за намазване)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени патладжани с кайма и моцарела
Патладжаните се измиват и се режат по дължина на не много тънки парчета. Поръсват се със сол и се оставят за 15 минути. Измиват се и се подсушават с кухненска хартия.
2
Печени патладжани с кайма и моцарела 2
Мажат се със зехтин и се пекат на грил от двете страни до готовност.
3
Печени патладжани с кайма и моцарела 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загрят зехтин.
4
Печени патладжани с кайма и моцарела 4
Когато омекнат, се прибавя каймата и се пържи до златисто, като се бърка, за да се образуват трохи.
5
Печени патладжани с кайма и моцарела 5
Прибавят се риганът, канелата, доматите, сол и черен пипер на вкус. Сосът се вари 10 минути на слаб огън.
6
Печени патладжани с кайма и моцарела 6
Моцарелата се накъсва, а пармезанът се настъргва на ситно ренде. Плитка тава се покрива с пергаментова хартия. Патладжаните се подреждат плътно един до друг в тавата.
7
Печени патладжани с кайма и моцарела 7
Покриват се с каймата, моцарелата и пармезана. По желание се поръсва с риган.
8
Печени патладжани с кайма и моцарела 8
Пече се в загрята на 220 градуса фурна , с вентилатор, до златисто – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2020
Направих я, но нещо не ни стана любима. Патладжаните нагарчаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: