Пълнени банани на скара
Лора и Стоян
6 праскови 1 пакетче бурбонска ванилова захар 4 с. л. мед 2 с. л. тъмен ром 400 г ванилов сладолед | за трохите: 150 г брашно 80 г краве масло 60 г печени солени бадеми 50 г захар Сладея | за соса: 200 г малини 50 г захар Сладея кората от 1 портокал |
1 | ![]() | Прасковите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат, с отвора нагоре, в застлана с пергаментова хартия тава. Поливат се с меда, смесен с ваниловата захар и рома, и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. |
2 | ![]() | Бадемите се смилат не много фино и се смесват с брашното, захарта и разтопеното масло. |
3 | ![]() | Сместа се претрива с пръсти, докато се получат трохи и се разпределя на тънък пласт в дълбока тава. Трохите се пекат около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват, след което се оставят, да се охладят. |
4 | ![]() | Сосът се приготвя като малините се пасират заедно с настърганата портокалова кора и захарта и се прецеждат. |
5 | ![]() | Във всяка праскова се слага по една топка ванилов сладолед, поръсват се с трохите и се поднасят със соса.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
21.08.2015 Прекрасни са!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
13.08.2015 Много вкусно! :)
| ![]() |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...