Малинова шарлота

Дата: 17.08.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
120 г брашно
120 г захар
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за шоколадовия мус:
250 г шоколад (70% какао)
175 г крем сирене
2 с. л. пудра захар
250 мл животинска сметана
1/2 пакетче желатин (5 г)
кората от 1 портокал
за малиновия мус:
400 г малини
3 белтъка
80 мл вода
180 г захар
1 пакетче желатин
за украса:
250 г малини
50 г сурови обелени шамфъстъци
за намазване:
сокът от 1 портокал
1 с. л. мед
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Малинова шарлотаЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват до побеляване, заедно с ванилията и половината захар.
2
Малинова шарлота 2Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол.
3
Малинова шарлота 3Сипва се останалата захар и се разбиват на сняг.
4
Малинова шарлота 4Белтъците и жълтъците се смесват, като внимателно се разбърква с шпатула.
5
Малинова шарлота 5Прибавя се брашното и отново се разбърква внимателно.
6
Малинова шарлота 6Върху лист пергаментова хартия се очертава кръг с диаметър 24 см.
7
Малинова шарлота 7Върху друг лист се очертават два правоъгълника с големината на стените на формата за печене.
8
Малинова шарлота 8Хартията се обръща и тестото се разпределя в кръга и правоъгълниците с помощта на пош.
9
Малинова шарлота 9Поръсва се с пудра захар и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна.
10
Малинова шарлота 10Блатовете се изваждат и се оставят да се охладят, като правоъгълниците се навиват на рула с помощта на хартията.
11
Малинова шарлота 11Шоколадовият мус се приготвя като крем сиренето се смесва с настърганата портокалова кора и пудрата захар.
12
Малинова шарлота 12Добавят се разтопеният шоколад, разбитата сметана и желатинът, предварително накиснат в студена вода, и след това разтворен в микровълнова фурна.
13
Малинова шарлота 13Малиновият мус се приготвя като малините се пасират и се прецеждат.
14
Малинова шарлота 14От течността и захарта се приготвя сироп и докато е още горещ, постепенно се налива към разбитите с миксер белтъци.
15
Малинова шарлота 15Желатинът се накисва в студена вода и се оставя да набъбне, след което се загрява в микровълнова фурна и се смесва с малиновото пюре.
16
Малинова шарлота 16Накрая се слагат и белтъците.
17
Малинова шарлота 17Кръглият блат се слага като основа за тортата и се напоява с портокалов сок.

18
Малинова шарлота 18Правоъгълните блатове за стените на тортата се разгъват, напояват се с портокалов сок и с тях се покриват стените на форма за торта с регулиращ се диаметър.
19
Малинова шарлота 19Сипва се половината от шоколадовия мус и се налива малиновият мус.
20
Малинова шарлота 20С помощта на пош, отгоре се нанася останалият шоколадов мус и се заглажда.
21
Малинова шарлота 21Шарлотата се оставя в хладилник поне за 6 часа, като по желание стърчащите краища на тестото се изрязват.
22
Малинова шарлота 22Декорира се с малини и накълцани ядки.
23
Малинова шарлота 23Тестеният ръб се намазва с мед и се поръсва с ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта