Тарт с нектарини и бадемов крем

Неустоимо изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
700 г нектарини
200 г сурови бадеми (небелени)
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
180 г захар (+ за поръсване)
1 с. л. брашно (+ за поръсване)
1 ванилия
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Тарт с нектарини и бадемов крем
Маслото се разбива с миксер, докато стане пухкаво и побелее.
2
Тарт с нектарини и бадемов крем 2
Бадемите се смилат в чопър, заедно със захарта и се добавят към маслото.
3
Тарт с нектарини и бадемов крем 3
Сипват се ванилията, яйцето и брашното.
4
Тарт с нектарини и бадемов крем 4
Разбърква се добре и сместа се оставя за кратко в хладилник.
5
Тарт с нектарини и бадемов крем 5
Нектарините се почистват от костилките, разполовяват се и всяка половинка се нарязва на тънки парчета.
6
Тарт с нектарини и бадемов крем 6
Бутертестото се разточва върху набрашнен плот.
7
Тарт с нектарини и бадемов крем 7
Прехвърля в тава с незалепващо покритие.
8
Тарт с нектарини и бадемов крем 8
По краищата с нож се изрязва борд, широк около 1 см.
9
Тарт с нектарини и бадемов крем 9
Тестената кора (без борда) се надупчва с вилица, за да не се надига при печене.
10
Тарт с нектарини и бадемов крем 10
Бадемовата смес се разпределя равномерно върху кората, с помощта на пош.
11
Тарт с нектарини и бадемов крем 11
Отгоре на няколко реда ветрилообразно се подреждат нектарините, като леко се застъпват.
12
Тарт с нектарини и бадемов крем 12
Плодовете и тестеният борд се мажат с масло и се поръсват със захар.

13
Тарт с нектарини и бадемов крем 13
Тартът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2016
Доста добре се получи при мен :)
7.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Да, Йоана, може да замениш захарта със същото количество мед (180 г), но вкусът на тарта ще бъде различен.
6.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2016
Може ли захарта да се замести с мед. И ако може на колко се равнява 180гр захар
5.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Мартина, препоръчително е, тартът леко да се охлади, преди да се нареже.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
Много вкусен се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Aleksandra Nikolova се регистрира в сайта.
Valentin Dragostinow се регистрира в сайта.
Djouzey се регистрира в сайта.
Snow White се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: