Печено брюкселско зеле

Дата: 18.10.2019
Източник: Бон Апети
Печено брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
800 г замразено брюкселско зеле
3 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено брюкселско зеле
Брюкселското зеле се почиства от външните листа, измива се и се разрязва надве.

 


2
Печено брюкселско зеле  2
Подправя се със сол и черен пипер, поръсва се с настърганата лимонова кора, наливат се балсамов оцет, зехтинът и разтопеното масло.

 

 


3
Печено брюкселско зеле  3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Вместо оцет - ползвах лимонов сок и с него поръсих след изпичането. Лимонова кора сложих 1 саше на доктора. Масло не разтопявах - разхвърлях отгоре дребни парченца преди печенето. Тази рецепта е успешна и първата й публикация тук беше на 11.02.2013
9.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2019
Единодушно - печените зелки са далеч след задушените на пара в нашето меню!
8.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Става и с пресни зелчици :)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Бързо и вкусно.Аз използвах тъмен оцет.При поднасяне но изцедх лимон.
6.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Крем, ние използвахме светъл балсамов оцет.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулиана Георгиева Дичева се регистрира в сайта.
Станимира Г. Георгиева се регистрира в сайта.
ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта