Пиле "Бона вентура"

Карибска кухня с Боби Лазаров, bTV репортер, участвал в екипа на "Сървайвър: Експедиция Робинзон"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2007
Пиле
 
Необходими продукти:
300 г пилешко бонфиле
1 щипка смлян кардамон
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. настърган джинджифил
1 с. л. ром
2 с. л. мед
1 скилидка чесън
200 мл кокосово мляко
2 с. л. стафиди
2 с. л. лешници
2 с. л. орехови ядки
2 шайби ананас
5 фурми
200 г бял ориз
1 с. л. зехтин
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Продуктите за маринатата се смесват и се пасират.
2
Пиле
Пилешкото месо се залива с маринатата и се оставя да престои в нея около 1 час.
3
Пиле
Зехтинът се сипва в загрят оребрен тиган, слагат се маринованите пилешки филета и се запържват от двете страни.
4
Пиле
Оризът се сварява, отцежда се от водата и се смесва с нарязаните надребно шайби ананас и фурми.
5
Пиле
Прибавят се стафидите и хубаво се разбърква.
6
Пиле
Ореховите ядки и лешниците се смилат в блендер.
7
Пиле
Пилешките филета се сервират с гарнитурата от ориз и се поръсват със смлените ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: