Пиле фрикасе

Вкусно и ароматно ястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.10.2015
Пиле фрикасе
 
Необходими продукти:
1 пиле
3 жълтъка
5 с. л. олио
20 г краве масло
4 с. л. брашно
3 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилето се сварява в подсолена вода.
2
Обезкостява се и месото се накъсва или се нарязва на парчета.
3
Пилешкото се запържва в малко масло, до зачервяване.
4
Брашното се запържва с олиото, до златисто, в дълбок тиган или в тенджера.
5
Сосът се сваля от огъня и се застройва с жълтъците, разбити в лимоновия сок.
6
Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре.
7
Месото се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Много е вкусно! Облизахме си пръстите
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: