Пиле с кашу по тайландски

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пилешки гърди
100 г сурово кашу
4-5 сухи люти чушки
1/2 глава кромид лук
1 ч. ч. олио за пържене
3 с. л. захар
2-3 с. л. сос от стриди
2 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. светъл соев сос
зелена салата и пресен кориандър за декорация
1 ч. л. соев сос
1/2 ч. л. сол
1-2 щипки бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Пиле с кашу по тайландски
Пилешкото месо се нарязва на късчета, маринова се със соев сос, сол и бял пипер и се оставя да отлежи 30 минути.
2
Пиле с кашу по тайландски 2
Ядките кашу се пържат 2-3 минути в 1 ч. ч. сгорещено олио, след което се изваждат.
3
Пиле с кашу по тайландски 3
В същата мазнина се сипват натрошените люти чушки, пържат се 1-2 минути и се изваждат.
4
Пиле с кашу по тайландски 4
Накрая се слага пилешкото месо, пържи се 5-8 минути (до златисто) и също се изважда.
5
Пиле с кашу по тайландски 5
В уок се наливат 4 с. л. от олиото, в което са пържени продуктите, сипват се сосът от стриди, светлият и тъмният соев сос и захарта. Разбърква се и се пържи около 1 минута.
6
Пиле с кашу по тайландски 6
В соса се слагат пилешкото месо, кашуто, лютите чушки и нарязаният кромид лук. Ястието се разбърква добре и се сваля от котлона.
7
Пиле с кашу по тайландски 7
При сервиране порциите се декорират с листа зелена салата и пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: