Пиле с кашу

Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2001

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди
3 с. л. бяло вино
1 с. л. лимонов сок
4 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
50 г кашу
250 г пресен зелен фасул (замразен)
250 г гъби (на лентички)
5 с. л. олио
1 ч. ч. пилешки бульон
пера зелен лук


Начин на приготвяне:
1
Пиле с кашу
Пилешките гърди се нарязват на кубчета. Продуктите за марината се разбъркват и месото се оставя да се маринова за 30 минути. Зеленият фасул се нарязва и се сварява в кипяща подсолена вода за 15 минути.
2
Пиле с кашу 2
В уок се сгорещява 1 с. л. олио и кашуто се запържва, докато придобие златист цвят. След това ядките се изваждат от съда и се оставят настрана. Продуктите за соса се смесват в купичка.
3
Пиле с кашу 3
В останалото олио, след като запуши, за 4-5 минути при непрекъснато бъркане се запържва месото. Прибавят се зеленият фасул и гъбите. Пържи се 2 минути, налива се пилешкият бульон и се оставя на огъня още 2 минути.
4
Пиле с кашу 4
Залива се със соевия сос и се оставя още 1-2 минути, за да се сгъсти. Ястието се поръсва с пера зелен лук и се сервира с ядките кашу.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: