Пиле „Салтимбока“ по римски

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Пиле „Салтимбока“ по римски
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
лимонов сок на вкус
черен пипер и сол на вкус
2-3 с. л. зехтин
3/4 ч. ч. бяло вино
1/2 кубче пилешки бульон
4-5 листа прясна салвия
4-5 ивици прошуто крудо
60-80 г масло
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Салтимбока“ по римски
Пилешките гърди се поръсват със сол и черен пипер. Поставят се между 2 листа домакинско фолио и се начукват. Нарязват се на 3 части.
2
Пиле „Салтимбока“ по римски 2
Върху всяко пилешко филе се поставят ивица прошуто крудо и лист прясна салвия. Завиват се като рулца и се забождат с клечки за зъби.
3
Пиле „Салтимбока“ по римски 3
Рулцата се овалват в брашно и се запържват равномерно по 2-3 минути от всички страни в сгорещените зехтин и 30-40 г масло.
4
Пиле „Салтимбока“ по римски 4
Налива се бялото вино и се стрива кубчето пилешки бульон. Рулцата се задушават около 5 минути и се изваждат в чиния.
5
Пиле „Салтимбока“ по римски 5
В соса от месото се добавят останалото масло и лимонов сок на вкус. Бърка се до хомогенизиране.
6
Пиле „Салтимбока“ по римски 6
Рулцата „Салтимбока” се поливат със соса, поръсват се с наситнен магданоз и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Лесно и вкусно...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: