Поширан костур с арабска леща и редукция от портокал и „Перно“

Дата: 02.11.2009
Източник: Бон Апети
Поширан костур с арабска леща и редукция от портокал и „Перно“
 
Необходими продукти:
1 филе костур (200 г)
20 мл „Перно“ (мастика)
1 портокал
100 мл зеленчуков бульон
1 стрък розмарин
40 г краве масло
80 г жълта леща
1 щипка билки по желание (мащерка, босилек)
3 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филетираният костур се овкусява със сол и пипер, навива се на руло и са завързва с един от стръковете див лук. Пошира се на водна баня, като във водата се пускат билките и се стрива кубчето зеленчуков бульон.

2
Лещата се сварява и овкусява със ситно нарязания лук, сол и черен пипер. След това се запържва в половината от маслото заедно със стръкчето розмарин, нарязано наситно. Оттегля се от огъня и когато изстине, се смесва с останалото студено масло.

3
Перното и портокаловият сок се редуцират на слаб огън, докато не изври 1/3 от сместа.

4
В чиния за сервиране с помощта на метален пръстен се оформя канапе от лещата, след което пръстенът се отстранява. Върху канапето се поставя рибата и се покрива с редукцията от перното и сока от портокал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта