Пиле със сметана, лук и топено сирене

Източник: дени
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.04.2017
Пиле със сметана, лук и топено сирене
 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли
3 глави лук
3-4 скилидки чесън
150 мл бяло вино
400 заквасена сметана
40 г топено сирене
олио
магданоз, целина, мащерка, сол и
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се измива и се нарязва на жулиен.
2
Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът – на тънки филийки.
3
В тиган се сипва малко олио и се загрява. Слага се пилешкото месо и се подправя със сол и черен пипер. Разбърква се периодично.
4
Когато месото започне да става златисто, се добавят лукът и чесънът. Щом лукът се позапържи и намали обема си, в тигана се долива виното.
5
Добавят се магданоз, целина и мащерка. Готви се, докато виното се изпари, като се разбърква непрекъснато.
6
Котлонът се изключва. Добавят се заквасената сметана и топеното сирене. Ястието се разбърква и се оставя за около минута на изключен котлон, след което се сервира.


Съвет:
Следвайте последователността на продуктите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: