Пиле Табакà

Ароматно пържено пиле
Източник: Ruslan Dimov
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.08.2018
Пиле Табакà
Пиле Табакà
Пиле Табакà
Пиле Табакà
Пиле Табакà
 
Необходими продукти:
700-800 г пиле
50-100 г краве масло
1 лимон
1 1/2 ч. л. прясно смлян кориандър
1 1/2 ч. л. сминдух
1 1/2 ч. л. прясно смлян кориандър
1 1/2 ч. л. сминдух
1 1/2 ч. л. сумак
1 1/2 ч. л. сумак
пресен копър или магданоз
сол на вкус
олио за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пилето се прерязва през гръдната кост и се разтваря като книга. Покрива се с фолио за свежо съхранение и добре се начуква. Трябва да се пречупят ставите. След това пилето се надупчва с вилица и се маринова поне за 2 часа в смес от лимонов сок, черен пипер, кориандър, сминдух, сумак и сол.
2
Маслото се разтопява в голям тиган. Сипва се малко олио и се слага пилето с кожата надолу, а върху него се слага тенджерка с вода, за да го натисне. След около 3 минути котлона се намалява, налива се вода и пилето се готви около 15-20 минути.
3
В купичка се прави смес от олио, лимов сок, лют червен пипер и сол. Когато пиле се обърне, се намазва със соса и отново се притиска. След около 15 минути пилето отново се обръща и се намазва от другата страна, запържва се за кратко, отново се обръща, запържва се и след това се поднася поръсено с нарязан пресен магданоз или копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2018
Рецептата е леко окастрена.Това не оригиналната рецепта,а най-вкусното което ми се е получило от всички варианти.Готви се в специален тиган с преса.Аз използвам тенджера с гореща вода да притиска.За пиле 1200 трябва да пържите около 22мин от едната стана.Половината лимонов сок е за маринатата,а другата половина е за заливката в края на готвенето.Може да сложите пресни подправки още в маринатата,но чесънът и червения пипер са за накрая.От вътрешната страна на пилето може да натъркате със сванска сол.Много върви и с пресен кориандър
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: