Пиле „Тандури“

Пиле по индийски, дълго мариновано в богат микс от подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 долни пилешки бутчета
6 цели пилешки крилца

за маринатата:
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
1/4 ч. л. чили на прах
1/4 ч. л. пипер меланж
30 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 лайм
200 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле „Тандури“

В хаванче се смесват кимионът, пиперът меланж и кориандърът, стриват се. Прехвърлят се в купа, към тях се прибавят чилито, куркумата, канелата, червеният пипер, сол и черен пипер. Към сухите съставки се добавят сокът от настъргания джинджифил, киселото мляко и сокът и настърганата кора от лайм. Чесънът се прави на паста с малко сол и също се слага в купата.

 

 


2
Пиле „Тандури“ 2

Върху пилешките бутчета се правят прорези с нож, за да навлезе маринатата по-дълбоко. В купа се слагат бутчетата и крилцата, покриват се със сместа. Размесват се добре, покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят за 24 часа, да се мариноват добре.

 


3
Пиле „Тандури“ 3

Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор. Бутчетата се слагата в тава и се пекат 15 минути. След това се добавят крилата, тъй като на тях им трябва по-малко време. Пекат се още 20 минути и се изваждат от фурната.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
В тавата при месото можете да сложите нарязани на едри колелца морков, кромид лук, целина и тиквичка. Става чудесна гарнитура ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
аз използвах готова паста тандури- има я в големите магазини :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: