Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки)

Гост: Пракаш Мишра, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки)
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
1 с. л. джинджифилова паста
1 с. л. смлян чесън
1 с. л. олио
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. цедено кисело мляко
2 с. л. пресен кориандър
1 с. л. лют червен пипер
1,5 с. л. тандури масала (кимион, кориандър, карамфил, черен
1 с. л. смлян кимион
1 ч. л. индийска чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки)
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се оставя да престои около 8 часа в марината от смлян чесън, джинджифилова паста, лимонов сок, олио и сол на вкус.
2
Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки) 2
Цеденото кисело мляко за соса се смесва с лютия червен пипер, тандури масала, индийската чубрица, кимиона, кориандъра и сол на вкус.
3
Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки) 3
Сипва се при маринованото месо заедно със запържения в олио червен пипер. Хапките се овалват в сместа и се нанизват на шишове.
4
Пиле тика „Тандури“ (Пилешки хапки) 4
Шишовете се поставят в традиционната индийска пещ „тандури” (от която ястието носи името си) и се пекат 8-10 минути на 300-320 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Чудесно, само че малко ще са тези които ще намерят пещ тандури за да го направят 100 % автентично : ]
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: