Телешко със сос „Горгонзола“

(Повторение)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Телешко със сос „Горгонзола“
 
Необходими продукти:
1 кг телешки вайсбрат
1 ч. л. сос „Уорчестър”
100 г синьо сирене „Горгонзола”
200 мл готварска сметана
черен пипер и сол на вкус
5-6 с. л. олио
3-4 стръка копър
4 картофа
200 г печурки
1 ч. л. горчица
2 ч. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
2 дафинови листа
1 скилидка чесън
2 с. л. брашно
4 с. л. галета
2-3 щипки чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Телешко със сос „Горгонзола“
Месото се посолява и се натрива със смес от счуканата скилидка чесън, горчицата, балсамовия оцет и зехтина за маринатата. Добавят се 2 дафинови листа и се оставя да отлежи 30 минути.
2
Телешко със сос „Горгонзола“ 2
Маринованото месо се овалва в смесените галета и брашно и се пече във фурна около 45-60 минути на 180 градуса.
3
Телешко със сос „Горгонзола“ 3
Сметаната се загрява в касерола и се овкусява със соса „Уорчестър“, чесъна на прах и солта. Прибавя се натрошеното сирене „Горгонзола“ и се бърка, докато сместа се уплътни.
4
Телешко със сос „Горгонзола“ 4
Печурките се нарязват на филийки и се запържват в олиото до златисто. Подправят се с наситнен пресен копър, сол и черен пипер на вкус.
5
Телешко със сос „Горгонзола“ 5
Картофите се обелват, нарязват се на съвсем тънки филийки и с тях се покриват плътно дъното и стените на намазана с олио тава.
6
Телешко със сос „Горгонзола“ 6
Сипват се гъбите и се покриват с останалите картофени колелца. Посолява се и се изпича във фурна. Поднася се като гарнитура към нарязаното на филийки и полято със соса телешко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: