Говеждо „Фламандска карбонада“

Белгийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Говеждо „Фламандска карбонада“
 
Необходими продукти:
1 кг говеждо месо
1 ч. л. бяла захар
2 ч. л. кафява захар
2-3 с. л. зехтин
6-8 иглички розмарин (1/2 ч. л. сух)
7-8 клонки прясна мащерка (1/2 ч. л. суха)
2 скилидки чесън
2 глави кромид лук
30 г масло
600 мл тъмна бира
600-700 г консервирани домати
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Говеждо „Фламандска карбонада“
Месото се нарязва на късове и се подправя с черен пипер и сол.
2
Говеждо „Фламандска карбонада“  2
Сипва се на части в загретите масло и зехтин и се запържва равномерно от всички страни. Прехвърля се в глинен гювеч.
3
Говеждо „Фламандска карбонада“  3
Лукът се нарязва и се запържва за 2-3 минути в мазнината от месото. Прибавят се нарязаните скилидки чесън и кафявата захар. Разбърква се и се налива бирата.
4
Говеждо „Фламандска карбонада“  4
След около 10 минути се добавят консервираните домати, мащерката и розмаринът. Посолява се на вкус и се поръсва бялата захар.
5
Говеждо „Фламандска карбонада“  5
Получената смес се сипва при месото в гювеча.
6
Говеждо „Фламандска карбонада“  6
Ястието се похлупва и се пече във фурна на 160 градуса около 2 – 2 1/2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: