Дал тарака (Пръскаща леща с кимион и кориандър)

Гост: Пракаш Мишра, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Дал тарака (Пръскаща леща с кимион и кориандър)
 
Необходими продукти:
250 г червена леща
5-6 скилидки чесън
1 глава лук
4-5 с. л. масло
2-3 ч. л. куркума
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Дал тарака (Пръскаща леща с кимион и кориандър)
Кориандърът, чесънът и нарязаният наситно лук се запържват в загрятото масло.
2
Дал тарака (Пръскаща леща с кимион и кориандър) 2
Добавят се нарязаните на кубчета домати, кимионът и сол на вкус.
3
Дал тарака (Пръскаща леща с кимион и кориандър) 3
Сипва се предварително сварената с куркума леща. Ястието къкри 4-5 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Страхотна и лесно изпълнима рецепта. Стана много вкусна леща.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
Получи се много добре, страхотен аромат! Колебаех се единствено колко домати да сложа, тъй като ги пише в описанието за приготвянето, но ги няма при изброяването на продуктите. Може ли да ги добавите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: