Пилешка бърза яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2010
Пилешка бърза яхния
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе от гърдите
300 г картофи
1/2 глава лук
1–2 моркова
100 г консервиран или замразен грах
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. доматено пюре
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже наситно, а морковите – на шайби, и се запържват в зехтина за 3–4 минути. Добавят се 100 мл вода.
2
Когато водата изври, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, доливат се около 300 мл вода и се оставя на тих огън за около 10 минути.
3
Пилешкото се реже на хапки, добавя се към зеленчуците. Към тях се прибавя и грахът.
4
Яхнията къкри още 20 минути и към нея се добавя доматеното пюре, поръсва се със сол и черен пипер. Когато картофите са сварени, яхнията е готова. Поръсва се с магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
получи се много вкусна яхния
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: