Пилешка бърза яхния

Дата: 09.02.2010
Източник: Бон Апети
Пилешка бърза яхния
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе от гърдите
300 г картофи
1/2 глава лук
1–2 моркова
100 г консервиран или замразен грах
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. доматено пюре
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже наситно, а морковите – на шайби, и се запържват в зехтина за 3–4 минути. Добавят се 100 мл вода.
2
Когато водата изври, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, доливат се около 300 мл вода и се оставя на тих огън за около 10 минути.
3
Пилешкото се реже на хапки, добавя се към зеленчуците. Към тях се прибавя и грахът.
4
Яхнията къкри още 20 минути и към нея се добавя доматеното пюре, поръсва се със сол и черен пипер. Когато картофите са сварени, яхнията е готова. Поръсва се с магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
получи се много вкусна яхния
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта