Пилешка корма

Вариант на популярното индийско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
300 г цедено кисело мляко
200 г ориз „Басмати“
2 глави лук
4 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
1 щипка канела
5 шушулки кардамон
1 ч. л. куркума
2 люти зелени чушки
30 г сурово кашу
2 с. л. олио
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пилешка корма
Пилешкото месо се нарязва на кубчета, смесва се с 200 г от цеденото кисело мляко и се оставя в хладилник поне за 1 час.
2
Пилешка корма 2
Оризът се измива и се вари 10–15 минути в около 500 мл подсолена вода. Котлонът се изключва и оризът се оставя похлупен, поне още 10 минути.
3
Пилешка корма 3
Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и се смилат в хаванче.
4
Пилешка корма 4
Скилидките чесън се обелват и се смилат в блендер, заедно с обеления и нарязан джинджифил, едната глава лук и почистените от семките люти чушки.
5
Пилешка корма 5
Прибавят се кориандърът и кимионът, канелата, счуканите семенца кардамон и отново се смила. Към тях се наливат 100 мл студена вода и отново се смила.
6
Пилешка корма 6
Останалият лук се реже на кубчета и се запържва в олиото, докато стане карамелен.
7
Пилешка корма 7
Прибавя се пилешкото месо, сипва се ароматната смес и се готви 10 минути на слаб огън, като накрая се посолява.
8
Пилешка корма 8
След това се добавят останалото цедено мляко, сол, куркумата и счуканото в хаванче кашу, и се оставя да къкри, докато се сгъсти.
9
Пилешка корма 9
Ястието се сервира с гарнитура от ориза, като по желание се овкусява със сухо чили, пресен кориандър или магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Получи се много добре. Мъжът ми и аз сме фенове на индийското и бяхме приятно изненадани от резултата. Пробвах рецептата със заквасена сметана, т.к. нямах цедено мляко, но резултатът въпреки това беше много добър. Определено ще повторим.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: