Пъстърва във фолио на фурна

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 24.03.2015
Пъстърва във фолио на фурна
Пъстърва във фолио на фурна
Пъстърва във фолио на фурна
Пъстърва във фолио на фурна
Пъстърва във фолио на фурна
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (изчистени)
1 лимон
1 ч. л. сух розмарин
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. гранулиран чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Осоляваме двете риби. Поръсваме ги от двете страни и в корема със сухите подправки и чесъна.
2
Нарязваме лимона на шайби. Откъсваме парче алуминиево фолио, голямо колкото да може да се завие добре вътре рибата. Намазваме го в средата с олио и слагаме отгоре рибата.
3
Слагаме в корема на рибата 1-2 парчета лимон, отгоре я поръсваме леко с олио и слагаме още 2 парчета лимон. Затваряме фолиото така, че да не могат да изтекат соковете от рибата.
4
По същия начин приготвяме и втората риба. Слагаме в тава и печем 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Съвет:
По желание може да се сложат и няколко шайби домат във фолиото под рибата.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2017
Ползвам пресен чесън и пресни подправки и капвам няколко капки зехтин.
7.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Рибата е супер, само в повече е лимона.
6.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2016
О, Веске, и аз ще я пробвам твоята риба днес :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2016
Привет! Рецептата и резултатът снощи ме мотивираха да се регистриам и да публикувам коментар. Аз съм изключително начинаещ готвач и тази рецепта ме ориентира прекрасно какво да правя с рибата. Съжалявам, че нямам снимки, но не допусках, че резултатът ще ми хареса, при все, че нямам умения. Единственото, което не спазих е чесъна - сложих по една скилидка отстрани на рибата и наред с розмарина поръсих и босилек. Благодаря за идеята! Поздрави :)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Снощи сготвих, в тройна доза! Подготвих рибата във фолиото няколко часа преди да я метна във фурната, за да поеме по-добре подправките. Стана невероятно вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: