Постен овчарски пай

Дата: 19.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г сладки картофи (батати)
5 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
150 г соева кайма
450 мл зеленчуков бульон
400 мл пасирани домати (от консерва)
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
5 с. л. зехтин
2 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постен овчарски пайКартофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват.
2
Постен овчарски пай 2Отцеждат се и се намачкват с вилица. Смесват се с 2 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус, и 1 смачкана на паста скилидка чесън.
3
Постен овчарски пай 3Соевата кайма се сварява в бульона, докато набъбне.
4
Постен овчарски пай 4Лукът се нарязва на кубчета. Морковът се настъргва на едро ренде, а останалият чесън се наситнява. Зеленчуците се заливат с останалия зехтин и около 150 мл вода и се готвят под капак, докато омекнат.
5
Постен овчарски пай 5Добавят се мащерката, дафиновият лист, доматите и соевата кайма. Овкусява се със сол, черен пипер и соса „Уорчестър“ и се готви, докато сместа се сгъсти.
6
Постен овчарски пай 6Прехвърля се в тавичка и отгоре се сипва пюрето от сладки картофи. С лъжица се оформят декоративни шарки, по желание се полива с малко зехтин и се посолява.

7
Постен овчарски пай 7Паят се пече около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Съвет:
Вместо сладки картофи (батати) може да използвате 500 г обикновени картофи и 300 г моркови.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2019
Получи се страхотно! Благодаря за точната рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2019
Изглежда много добре, благодаря за всички постни рецепти!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
Непременно ще опитам !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта