Котлет на грил с грейви сос, върху канапе от ориз със зеленчуци

Ароматен котлет на грил за добър старт на вечерта
Източник: Iva Ivanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.03.2015
Котлет на грил с грейви сос, върху канапе от ориз със зеленчуци
Котлет на грил с грейви сос, върху канапе от ориз със зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 бр. свински котлети
150 г ориз
100 г микс от зеленчуци (грах, моркови)
60 мл растителна мазнина
2 с. л. соев сос
300 мл вода (за ориза)
100 мл вода (или бяло вино) за соса
сол и черен пипер на вкус
2-3 зърна черен пипер (за ориза)


Начин на приготвяне:
1
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, слагат се в силно загрят грил тиган и се готвят до готовност. Не трябва да стават сухи, затова често обръщам месото и го оставям след това да си почине за 5 минути.
2
Измиваме ориза от нишестето със студена вода и го сипваме в студена, подсолена вода (300 мл вода на 100 г ориз) с няколко зърна черен пипер.
3
Загряваме мазнината в подходящ съд и добавяме замразените зеленчуци. Ако сезонът позволява може да използвате и пресни моркови, чушка, грах. Запържваме за няколко минути и накрая добавяме ориза и овкусяваме с черен пипер и соев сос.
4
Грейви сосът се приготвя по следния начин: Към соса, който се е отделил при печенето на котлетите в тигана добавяме мазнина, около 100 мл вино или вода, сол и черен пипер на вкус. Оставаме да заври, до получаването на гъста консистенция. От ориза се оформя венец, върху него се поставя котлетът и се залива с вкусния сос.

Съвет:
Задължително оставете месото да си почине. То продължава да се готви още около 5 минути, след като го извадите от тигана. В противен случай рискувате да стане прекалено сухо. Тъй като котлетът е крехко месо не трябва да прекаляваме с печенето му.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: