Сметанено пиле пиката

Ароматно и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
2 лимона
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
200 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
100 мл пилешки бульон
1/4 връзка магданоз
2 скилидки чесън
30 г каперси
350 г паста „Лингуини“
сол и черен пипер на вкус
100 г брашно (за овалване)


Начин на приготвяне:
1
Сметанено пиле пиката
Пастата се сварява в подсолена вода.
2
Сметанено пиле пиката 2
Кората на единия лимон се настъргва.
3
Сметанено пиле пиката 3
Лимонът се изстисква и сокът се заделя.
4
Сметанено пиле пиката 4
Другият лимон се нарязва на шайби.
5
Сметанено пиле пиката 5
Месото се овкусява със сол и черен пипер, овалва се в смесеното с настърганата лимонова кора брашно, запържва се в зехтина от всички страни и се изважда.
6
Сметанено пиле пиката 6
В същия съд се добавя маслото и в него се запържва накълцаният чесън.
7
Сметанено пиле пиката 7
Наливат се виното, лимоновият сок и бульонът, и се оставя сместа леко да се сгъсти.
8
Сметанено пиле пиката 8
Добавят се шайбите лимон и каперсите.
9
Сметанено пиле пиката 9
Връща се месото, готви се 4–5 минути и отново се изважда.
10
Сметанено пиле пиката 10
Съдът се дърпа от огъня, налива се сметаната и се разбърква.

11
Сметанено пиле пиката 11
Добавят се пастата и се разбърква добре.
12
Сметанено пиле пиката 12
Пастата се сервира с месото и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Много вкусно и същевременно лесно, ще бъде повторено!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
Получи се сравнително добре и вкусно. Но ако купите, като мен два големи лимона, става доста киселичко....
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2015
Замених Лингуините с Пене и стана също толкова добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: